tag:blogger.com,1999:blog-2195577648068758265.post3665900340834229361..comments2023-08-12T09:38:48.649+02:00Comments on JaponiaBlizejBento.: bento 126.japoniabliżejhttp://www.blogger.com/profile/05904421312643085014noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-2195577648068758265.post-10536044501308150872013-01-08T21:24:28.951+01:002013-01-08T21:24:28.951+01:00Ja generalnie lubię zielone warzywa, a już świeży ...Ja generalnie lubię zielone warzywa, a już świeży zielony groszek uwielbiam. Nigdy wcześniej nie słyszałam ani o ryżu z jajkiem (pycha), ani o makaronie z jajkiem (w kolejce do spróbowania). :)japoniabliżejhttps://www.blogger.com/profile/05904421312643085014noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2195577648068758265.post-81434354755041979062013-01-08T21:17:30.086+01:002013-01-08T21:17:30.086+01:00Jak można nie lubić groszku? ;) Myślę, że spokojni...Jak można nie lubić groszku? ;) Myślę, że spokojnie można go w tym daniu zamienić na kilka innych warzyw - papryka się sprawdziła. :)japoniabliżejhttps://www.blogger.com/profile/05904421312643085014noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2195577648068758265.post-45095810603794081322013-01-08T21:15:49.611+01:002013-01-08T21:15:49.611+01:00Polecam - nie spodziewałam się, że takie to dobre....Polecam - nie spodziewałam się, że takie to dobre. :)japoniabliżejhttps://www.blogger.com/profile/05904421312643085014noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2195577648068758265.post-55993899081628813912013-01-08T21:15:22.067+01:002013-01-08T21:15:22.067+01:00Łatwo je zrobić. Trudniej zdobyć matchę - w miarę ...Łatwo je zrobić. Trudniej zdobyć matchę - w miarę normalnej cenie... :)japoniabliżejhttps://www.blogger.com/profile/05904421312643085014noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2195577648068758265.post-58064622453328215172013-01-08T19:36:41.618+01:002013-01-08T19:36:41.618+01:00ja zielony groszek bardzo lubię akurat, a zielonej...ja zielony groszek bardzo lubię akurat, a zielonej papryki nie specjalnie wielbię, więc raczej bym nie zmieniała przepisu. Poza tym chętnie wypróbuję, bo jak byłam mała to mama często mi robiła ryż lub makaron z jajkiem, chętnie wrócę do tych smaków.<br />Pozdrawiam<br />MonikaMonika - Twoja Asystentkahttps://www.blogger.com/profile/07274391675357213213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2195577648068758265.post-29691972469915344422013-01-08T18:27:14.045+01:002013-01-08T18:27:14.045+01:00Nienawidzę zielonego groszku, więc na Twoją wariac...Nienawidzę zielonego groszku, więc na Twoją wariację z zamiennikiem bym mogła się pokusić =P Biała czekolada ślicznie wydobywa kolor reszty składników, ale nie mogłabym jej za dużo zjeść - tak z 4 kostki to max, przy czym normalnej to mogę cała tabliczkę xDDNekohttps://www.blogger.com/profile/11653891099664452646noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2195577648068758265.post-80719809133057141362013-01-08T17:53:43.881+01:002013-01-08T17:53:43.881+01:00o! ryżu z jajkiem jeszcze nie jadłam.o! ryżu z jajkiem jeszcze nie jadłam.Upajam się Japoniąhttps://www.blogger.com/profile/06354838725947659916noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2195577648068758265.post-46353157049791456382013-01-08T11:47:54.070+01:002013-01-08T11:47:54.070+01:00ja chcę taką muffinkę!ja chcę taką muffinkę!asiejahttps://www.blogger.com/profile/10050718531838242903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2195577648068758265.post-3023119356889657042013-01-08T09:08:43.864+01:002013-01-08T09:08:43.864+01:00Hm, makaron z jajkiem. :) Myślę, że brązowy ryż te...Hm, makaron z jajkiem. :) Myślę, że brązowy ryż też by się sprawdził, aczkolwiek nie próbowałam. Biała czekolada jest OK, ale jak dla mnie w małych ilosciach, bo jest trochę mdła. Jak dla mnie. :)japoniabliżejhttps://www.blogger.com/profile/05904421312643085014noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2195577648068758265.post-91462743427697492182013-01-08T08:50:10.542+01:002013-01-08T08:50:10.542+01:00Hej, używam zawsze japońskiego ryżu do sushi, bo k...Hej, używam zawsze japońskiego ryżu do sushi, bo kupuję od razu worek 10 kilowy, a że dosyć często robię sushi, to własnie taki ryż wybieram. Doskonale sprawdza się też przy onigiri, jako dodatek do głównego dania etc. Najczęściej kupuję w małym sklepiku koreańskim za wrocławskimi Bielanami, gdzie się wybieram co jakies pół roku. Chyba mnie czeka taka wycieczka w lutym. :) Marki nie pamiętam, ale jak kupię następnym razem, to obfocę i wrzucę na bloga. Jeśli akurat nie mam jak tam pojechać, to kupuję też duży wór w Kuchniach czy też Smakach Świata. Czasami mają, a w przeliczeniu wychodzi znacznie taniej niż kupowanie woreczków po pół kilograma. :)japoniabliżejhttps://www.blogger.com/profile/05904421312643085014noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2195577648068758265.post-7656017370402349042013-01-08T08:38:43.500+01:002013-01-08T08:38:43.500+01:00Smażony ryż z jajkiem! Takie proste, a jakoś nigdy...Smażony ryż z jajkiem! Takie proste, a jakoś nigdy tego pod uwagę nie brałam. Skoro smakuje mi makaron z jajkiem to pewnie to również będzie strzałem w dziesiątkę! Dzięki za pomysł ;]. Zastanawiam się tylko, czy inny ryż niż biały wypadłby dobrze w tym połączeniu. Biała czekolada to mój absolutny faworyt w swojej kategorii (nie wiem dlaczego tak rzadko ludzie ją kupują). Pozdrawiam!PaintYourFoodhttps://www.blogger.com/profile/17653674661449281498noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2195577648068758265.post-67042582758303193172013-01-08T08:27:28.072+01:002013-01-08T08:27:28.072+01:00Hej :)
Mogę spytać tak od czapy - jakiego ryżu uży...Hej :)<br />Mogę spytać tak od czapy - jakiego ryżu używasz w swoich bento? W sensie, jaka marka gdzie to kupić, ewentualnie co polecasz innego? Bo chcę zrobić sobie zapas, i używam zazwyczaj brązowego i innych odmian innych niż białe, ale wiadomo, onigiri się z tego nie ulepi ;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00628911250423905206noreply@blogger.com