poniedziałek, 13 lipca 2015

bento 336.


Już od jakiegoś czasu był smak na krewetki w tempurze. Ale że to trochę roboty kosztuje, jakoś nie mogłam się zebrać. W końcu jednak nadszedł ich czas. :) Tempura w moim wykonaniu jak zwykle pozostawia wiele do życzenia, ale cóż - nie zawsze wszystko wychodzi. :)


Krewetki stały się składnikiem szybkiej i pysznej sałatki letniej - z gotowanym bobem, szpinakiem, kiełkami i czarnym sezamem. A na deser przepyszne matcha delicje, które muszę przywieźć sobie w sporej ilości następnym razem. Bo w Polsce cena jest kosmiczna. :)



Okazało się, ze świetnym dodatkiem do tej sałatki, a szczególnie do krewetek w tempurze, jest pikantny sos z mango i ananasa. Mniam. :)


4 komentarze:

  1. Zawartość pojemnika wygląda niesamowicie zdrowo i smakowicie. Aż zatęskniłam za smakiem kiełków :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki! Wyszło bardziej smaczne niż myślałam. :)

      Usuń
  2. niestety krewetki nie wyglądają dobrze

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak pisałam, tempura nie jest moją mocną stroną, ale nie smakowały najgorzej. :)

      Usuń