czwartek, 31 marca 2016

bento 353.


Japońskie kanapki ryżowe, czyli onigiri. :) Idealnie sprawdzają się na drugie śniadanie, są szybkie i łatwe w przygotowaniu - i to ich wielka siła. Poza smakiem, oczywiście. :)


U mnie tym razem onigiri z ryżu prosto z Wazuki (przepyszny!) oraz z tuńczykiem, japońskim majonezem, czarnym sezamem i nori. A wszystkie ładnie zapakowane w słodkie folijki, które można zakupić w najróżniejszych wariantach w japońskich sklepach "wszystko za 100 jenów". A na dokładkę smoothie na bazie wody z bananów, kiwi, zielonego jabłka i ze szczyptą matcha. Na zdrowie! :)


2 komentarze:

  1. Ale te kolorowe opakowania są cudowne. Szkoda, że takie produkty nie są dostępne u nas. A onigiri uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Uwielbiam onigiri za wszystko chyba, a takie folijki tylko dodają uroku. :)

      Usuń