czwartek, 16 kwietnia 2015

bento 330.


Moje pierwsze podejście do czerwonej komosy ryżowej uważam oficjalnie za udane. :) Co jakaś czas wracam do quinoy, bo smakuje i jak można wyczytać w internecie to samo zdrowie: "jest bogatym źródłem pełnowartościowego białka, zdrowych kwasów tłuszczowych, a także wielu witamin i składników mineralnych. Ma także właściwości antyoksydacyjne oraz potencjalne działanie antynowotworowe (źródło)".
jest bogatym źródłem pełnowartościowego białka, zdrowych kwasów tłuszczowych, a także wielu witamin i składników mineralnych. Ma także właściwości antyoksydacyjne oraz potencjalne działanie antynowotworowe.

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/komosa-ryzowa-quinoa-wlasciwosci-i-wartosci-odzywcze-komosy-ryzowej_34744.html
Quinoa jest bogatym źródłem pełnowartościowego białka, zdrowych kwasów tłuszczowych, a także wielu witamin i składników mineralnych. Ma także właściwości antyoksydacyjne oraz potencjalne działanie antynowotworowe.

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/komosa-ryzowa-quinoa-wlasciwosci-i-wartosci-odzywcze-komosy-ryzowej_34744.html


Bardzo proste, zdrowe i szybkie danie, w którym poza quinoą mamy awokado, pomidorki, pestki, dyni, czarny sezam oraz tofu. I tylko o deserze dziś zapomniałam. No cóż. :)


2 komentarze:

  1. Uwielbiam komosę. Sałatka wygląda bardzo apetycznie. Nie ma to jak zdrowa dawka energii i witamin z samego rana :)

    OdpowiedzUsuń