Dzisiejsze bento powstało with a little help from my friends. :) Przepisem na sałatkę podzieliła się Ciocia, a pyszne bezglutenowe kokosanki podarowała nam M. Chcemy jeszcze! :)
Podstawą sałatki jest kurczak i warzywa. Kawałki kurczaka podsmażamy z przyprawą do gyrosa (lub inną wedle uznania). W misce łączymy pomidory, kukurydzę, ser feta i sałatę masłową oraz dodajemy dressing (śmietana z 3 łyżkami majonezu). Na bogato. :) Całość obsypaliśmy czarnym sezamem. A na koniec są jeszcze kawałki słodkiej pomarańczy.
Kolorowo i słonecznie, jak za oknem. :)
Feta pycha, ale dla mnie musiałaby być bez śmietany.
OdpowiedzUsuńWygląda rzeczywiście słonecznie i apetycznie :)
Dzięki - rzecz jasna można kombinować i bez śmietany. :)
UsuńJa bym zrobiła delikatniejszy dressing, np zamiast śmietany jogurt grecki (ale to już kwestia gustu). Nie licząc tego wszystko wygląda smakowicie. Ach kokosanki... smak dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuńHm, jogurt grecki brzmi dobrze - następnym razem. :)
UsuńWow the Kokosanki looks amazing!
OdpowiedzUsuńThanks, they were given by my friend and they were very coconut - I need to try to make them too. :)
Usuń