Pierwsze noworoczne bento - nie licząc wczorajszego wyzwania. Po zapełnianiu brzuszków od świąt do Nowego Roku, pudełko musiało być lekkie i przegryzkowe jedynie. :)
Jest więc noworoczna sałatka z grzybami shiitake (podsmażone na masełku z odrobiną soli i pieprzu), edamame, renkonem i sezamem oraz kawałki brokuła. A na deser są truskawki, liczi i kokosowa kulka.
Żeby się szczęściło i spełniało w tym Nowym Roku. A teraz do pracy. :)
I love mushrooms! they look so yummy!
OdpowiedzUsuńMe too - it's the first time I ate shiitake mushrooms, delicious. :)
UsuńUwielbiam shiitake !
OdpowiedzUsuńJa już też - na kolejny ogień pójdą w tartę. ;)
UsuńO grzybki?! O tym nie pomyślałam aby włączyć do benta. Bardzo dobry pomysł :) Aż się głodna zrobiłam ^^
OdpowiedzUsuńPolecam, jeśli lubisz grzyby. :) Shiitake są smaczne i zdrowe. :)
UsuńPodoba mi się takie okrągłe bento z różnymi kulkami:)
OdpowiedzUsuńA gdzie się zaopatrujesz w edamame?
Dziekuję. :) Ostatnio dorwałam mrożoną paczkę w Kuchniach Świata. W końcu. :)
Usuń