środa, 17 lipca 2013

bento 211.


Chochelka narobiła mi wczoraj smaka na czerwone porzeczki. Zawsze się nimi zajadam latem, więc sama się sobie dziwię, że do tej pory jeszcze nie wylądowały w bento w tym roku. Nawet w postaci muffinek. :)


Połowa pudełka dziś to właśnie porzeczki. Mniam! A w drugiej części mamy kuskus z pomidorkami, świeżym szpinakiem, orzeszkami pinii i czarnymi oliwkami z olejem sezamowym i odrobiną czarnego pieprzu.

Idealne lekkie i pożywne bento na dzisiejsze upały. :)


4 komentarze:

  1. smacznego! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. The berries looks so pretty and yummy!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Zobaczymy co mi z mojego kuskusa wyjdzie :D Mam rozpiskę menu na 5 dni.
    Dzisiaj będzie gyoza ala Pan Sól (może uda mi się mu jakieś zdjęcia porobić...), jutro tajine z kurczakiem, pojutrze łosoś w mango i chilli, potem portugalska zupa chlebowa z krewetkami i właśnie kuskus po turecku :P Za produkty dałam 100 zł, więc jak na żywienie tygodniowe, to dramatu nie ma.
    No plan mam ambitny ;)

    OdpowiedzUsuń