poniedziałek, 3 czerwca 2013

bento 188.


Jakiś czas temu mieliśmy okazję spróbować u znajomych skandynawskiej konfitury z rabarbaru z imbirem, czyli hiramu. Bardzo nam ten wynalazek przypasował i dzis mamy już własny hiram. Domowy, ale jeszcze nie własnej roboty. Może kiedyś. :)


Dwie łyżeczki hiramu dodałam do mini sałatki ze szpinakiem, serkiem brie i orzechami włoskimi. Mniam! Dziś w bento także sakiewki z tofu wypełnione ryżem z furikake oraz muffinka malinowo-matcha. Najlepsza! :) 

Tydzień trzeba zacząć dobrze. :)


2 komentarze:

  1. te sakiewki podobają mi się szalenie, a taką konfiturę widziałam gdzieś w sklepie, choć nie nazywała się chyba hiramu. Pysznie to wszystko wygląda.
    Pozdrawiam ciepło
    Monika

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziekujęęę. :) Uwielbiam te sakiewki tofu - nawet tylko z białym ryżem smakują wyśmienicie. :)

      Usuń