wtorek, 18 czerwca 2013

bento 196.


Kazari sushi chodziło za mną już od dawna. Od bardzoooooo dawna. Nie miałam jednak odwagi spróbować. Jednak dzisiejsze święto, czyli Międzynarodowy Dzień Sushi, trzeba było jakoś uczcić, więc postanowiłam spróbować. Na pierwszy ogień poszedł motyw kwiatka, bo jest chyba najłatwiejszy. Mimo to wyszedł koślawo, ale i tak jestem trochę z siebie dumna. :)


Jest z tym sushi trochę zabawy, ale dzięki filmikom w sieci można mniej więcej pojąć, o co chodzi. A że ćwiczenie czyni mistrza, na pewno będą kolejne próby. :) Poza sushi są także czereśnie oraz karmelki matcha.

Let's celebrate!


6 komentarzy:

  1. piękne! na tę 'zewnętrzną' obręcz wystarczyło standardowe nori?
    wygląda naprawdę super, szkoda zjadać :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziekuję! Kazari sushi robi się zupełnie inaczej niż "zwykłe" sushi - jest trochę trików i kilka pułapek. :)

      Usuń
  2. I love making kazarimaki sushi too! Yours look great!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Thank you!! It's my first attempt - it was a bit hard but I will keep trying. :)

      Usuń
  3. niesamowite!! muszę poćwiczyć przygotowywanie "zwykłego" sushi, a dopiero potem spróbuję takich wynalazków:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję! Ćwiczenie czyni mistrza, więc ćwiczę nieustannie. :)

      Usuń