środa, 10 lipca 2013

bento 208.


Czarny makaron ryżowy. Ciężko było przejść obok niego obojętnie. :) No i jest dziś w pudełku.


Kolejny zdrowy, smaczny i szybki w przygotowaniu makaron - wystarczy wrzucić do wrzątku i gotować 4-5 minut. U mnie dziś z kiełkami fasolki mung, marchewką, szpinakiem, olejem sezamowym i sezamem. Nastepny w kolejce do wypróbowania będzie czarny ryż. :) 


 Poza czarnym prawie granatowym makaronem są kulki z mozzarelli i brzoskwinia. Lekko, ale treściwie.

4 komentarze:

  1. Nie spotkałam się nigdy z tym makaronem. Co do czarnego ryżu, to bardzo go lubię, ma fajny lekko orzechowy smak.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też przypadkiem na niego "wpadłam". A ryż czarny kusi. :)

      Usuń
  2. No wygląda bardzo oishii :D i przy okazji profeska :D
    (żeby nie było, że nie komentuję :P)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję bardzo (żeby nie było). ;)

      Usuń