czwartek, 3 października 2013

bento 239.


Dzisiaj pudełko pełne po brzegi, bo przede mną długi dzień. Główne danie to kurczak po chińsku z sosem z czarnej fasoli, który kupiłam jakiś czas temu. Korzystałam główne z tego przepisu, ale, jak zwykle, nieco go zmodyfikowałam - nie miałam ani szalotki, ani sherry, ani oleju z orzeszków ziemnych, a bulionu gotować mi się nie chciało. I tak wyszło smaczne i na pewno do tego dania wrócę. :)

 

Na przegryzkę mamy figi, mandarynki i ciastka, od których jestem uzależniona. Wyborne, szczególnie do ciepłej herbatki.

Jesień! A ja czekam już na kaki. :)


4 komentarze:

  1. The black bean sauce looks amazing!

    OdpowiedzUsuń
  2. ten szczypior wygląda cudnie, choć do pracy bym go nie wzięła, mimo pasty i szczoteczki, które są u mnie zawsze pod ręką :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie było źle - miętus załatwił sprawę. ;)

      Usuń