czwartek, 2 stycznia 2014

bento 265.


Pierwsze noworoczne bento - nie licząc wczorajszego wyzwania. Po zapełnianiu brzuszków od świąt do Nowego Roku, pudełko musiało być lekkie i przegryzkowe jedynie. :)


Jest więc noworoczna sałatka z grzybami shiitake (podsmażone na masełku z odrobiną soli i pieprzu), edamame, renkonem i sezamem oraz kawałki brokuła. A na deser są truskawki, liczi i kokosowa kulka. 

Żeby się szczęściło i spełniało w tym Nowym Roku. A teraz do pracy. :)



8 komentarzy:

  1. I love mushrooms! they look so yummy!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Me too - it's the first time I ate shiitake mushrooms, delicious. :)

      Usuń
  2. Odpowiedzi
    1. Ja już też - na kolejny ogień pójdą w tartę. ;)

      Usuń
  3. O grzybki?! O tym nie pomyślałam aby włączyć do benta. Bardzo dobry pomysł :) Aż się głodna zrobiłam ^^

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam, jeśli lubisz grzyby. :) Shiitake są smaczne i zdrowe. :)

      Usuń
  4. Podoba mi się takie okrągłe bento z różnymi kulkami:)
    A gdzie się zaopatrujesz w edamame?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziekuję. :) Ostatnio dorwałam mrożoną paczkę w Kuchniach Świata. W końcu. :)

      Usuń