poniedziałek, 17 lutego 2014

bento 273.


Wczoraj Sebu Sushi narobiło nam smaka na domowe rolki. Więc nie było innego wyjścia, jak posushiować trochę. Postanowiliśmy pierwszy raz zrobić również słodki sos kabayaki, który uwielbiamy i który świetnie do sushi pasuje. Naszym zdaniem. :)


Skręciliśmy więc futomaki z pieczonym łososiem, serkiem, ogórkiem, sałatą i owym sosem właśnie. Pysznie wyszło. Mimo to udało nam się zachować kilka kawałków do bento. Na deser jest kokosowa muffinka z odrobiną zielonej herbaty matcha i truskawka oraz borówki.

Życzę Wam i sobie miłego tygodnia. :)


4 komentarze:

  1. sushi w bento zawsze wygląda niesamowicie profesjonalnie i akuratnie. Uwielbiam bento z sushi! Dodatkowo wszystkim w pracy oczy wyłażą jak to widzą :)
    Pozdrawiam
    Monika

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Coś w tym jest - sushi wciąż wzbudza zachwyt i szacunek, hihi. ;) Pozdrawiam

      Usuń