środa, 7 sierpnia 2013

bento 221.


Korzystam ile wlezie z owoców sezonowych, bo już niedługo będzie po nich... Tym razem chciałam upchać do pudełka jakiś deserek z jagodami. Zrobiłam słodkie mini burgery. :) Biszkopty waniliowe przekładane serkiem mascarpone z jagodami. Szybki i pyszny deserek. :)


Poza burgerkami w pudełku czekają małe onigiri z aromatyczną posypką, które owinęłam w sałatę zamiast w nori. Są też marchewkowe wycinanki oraz czarny makaron z białym sezamem.

Lekkie bento na upały. :)


4 komentarze:

  1. I love onigiri and the cakes look so yummy!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Thnak you! I like onigiri too - healthy and tasty. :)

      Usuń
  2. świetne te burgery :) kapitalny pomysł, a onigiri wyglądają jakoś tak lekko z tą posypką
    Pozdrawiam,
    Monika

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękujęęę. Bentowa inwencja twórcza nie zna granic. ;)

      Usuń