środa, 20 listopada 2013

bento 255.


Inspiracją dla dzisiejszego pudelka był ten przepis. To świetny sposób na pozbycie się zalegającego w lodowce ryżu. A że takowy mieliśmy oraz chcieliśmy wypróbować nowo nabyty wok, to upiekliśmy dwie pieczenie na jednym ogniu. Niemalże. :) Przepis zmodyfikowałam nieznacznie - zamiast orzeszków dodałam uprażony słonecznik.


A na słodko są francuskie tosty - pychotka. Dodałam do nich cukier puder, holenderski sos jabłkowy oraz kilka malin. Hiszpańskich. :)

Have a tasty day!


5 komentarzy:

  1. Uwielbiam przepisy i całego bloga BellaBlümchen. Twoje bento jak zawsze wygląda pysznie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję! Też zaglądam na tego bloga, inspirujący jest. :)

      Usuń
  2. i love french toast!!! super yum!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Niezwykle apetyczny zestaw. Dawno nie robiłam francuskich tostów na słodko i chyba jutro zaserwuję takie na leniwe śniadanie.

    Pozdrawiam ciepło :)

    OdpowiedzUsuń