poniedziałek, 17 marca 2014

bento 277.


W dzisiejszym bento pęczak prawie jak risotto, bo ugotowany w bulionie. Kolejny mini eksperyment, który uważam za udany. :) Po ugotowaniu pęczak został zmieszany z czerwonym pesto, brokułem i obsypany startym żółtym serem. Mniam.


Poza pęczakiem są rolki z ajwarem i cukinią oraz kawałki świeżej cukinii i ugotowanego brokuła. Na zagryzkę.

Wyszło bento trzy kolory - jakos tak się ułożyło. :) Jest świeżo i wiosennie, oby dodało energii na cały tydzień. :)

12 komentarzy:

  1. Ale pyszności. Uwielbiam pęczak :) A pudełko wygląda jeszcze lepiej :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam ajwar, pęczak i takie urocze bałkańskie trochę bento.
    Pozdrawiam,
    Monika

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bałkański efekt niezamierzony, ale i tak fajnie. :) Pozdrawiam

      Usuń
  3. pięknie się wybijają kolorem te zawijaski! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wesołe, wiosenne bento na przekór dzisiejszej marnej pogodzie. Aż mnie naszła ochota na brokuła :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Taki był też zamysł - dodać energii. :)

      Usuń