środa, 2 lipca 2014

bento 293.


Jarmuż. Ostatnimi czasy udało mi się w końcu go zakupić i teraz testuję na różne sposoby. Dzisiaj w sałatce, dla której inspiracją był ten przepis. Jarmuż z powodzeniem można stosować zamiast sałaty, pycha.



Sałatka jest bardzo pożywna i smaczna - od siebie dodałam pomidora i oliwki, także dla zróżnicowania koloru, a zrezygnowałam z selera. A na deser świeży ananas z jogurtem, otrębami owsianymi i słonecznikiem.

Gdzie to lato? :)


7 komentarzy:

  1. właśnie gdzie ono!? :)))
    pyszne posiłki, naprawdę !!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję! I chyba w końcu i lato przyszło. :)

      Usuń
  2. Widzę zieloną wołowinkę i już mi się podoba. Piękny i kolorowy zestaw :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oczywiście mam na myśli jarmuż :)

      Usuń
    2. Tak się właśnie domyślałam. :) Dzięki! :)

      Usuń
  3. Jeszcze nie zaczęłam mojej przygody z bento, ale bardzo się tym zainteresowałam dlatego z pewnością spróbuję. ^_^
    Sałatka piękna, aż ślinka cieknie :D
    mam tylko pytanie, w bento wszystko powinno być zimne prawda? czy jedzenie niektórych rzeczy na zimno jest smaczne? (rzeczy typu naleśniki, makaron czy jakieś mięso)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zimne niekoniecznie - są takie potrawy, które można podgrzać, ale rzeczywiście bento to głównie rzeczy, które można zjeść w temperaturze pokojowej. A czy tak smakują? To już kwestia smaku. :) Ważne, żeby było smaczne, treściwe i zdrowe. Bento polecam!

      Usuń