wtorek, 17 marca 2015

bento 327.


Niemal wiosennie za oknem, to i w bento już widać wiosnę.



Wiosenna sałatka z pęczakiem, burakami, fetą, pestkami dyni i rukolą. Właściwie bez doprawiania, bo same intensywne smaki. Nie błam do końca pewna tego połączenia, ale wyszło smakowicie. A na deser zielona matcha muffnika z jabłkami. 

A już w sobotę wiosna. Oficjalnie! :)


4 komentarze:

  1. Muszę się wyposażyć w taką foremkę kwiatuszkową. Benciak cudowny :) Buraki i feta to pyszne połączenie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję! Z tej foremki chyba najczęściej korzystam. :)

      Usuń
  2. uwielbiam rukolę, to moja ukochana zielenina. A feta i buraki to faktycznie idealne :)
    pozdrawiam wiosennie
    M

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wyszło świetne połączenie smakowe - polecam. :)

      Usuń