poniedziałek, 16 września 2013

bento 231.


Kolejny poniedziałek, kolejne treściwe bento. Ponownie są wrapy, ale tym razem ze szpinakiem, majonezem i szynką. A obok marchewka, cukinia, szpinak i marynowany korzeń lotosu z białym sezamem podsmażone na oleju sezamowym. Tego typu warzywne mieszanki goszczą u nas w kuchni ostatnio dosyć często. :)


A na deser tym razem nie muffinki a bardzo szybkie w przygotowaniu ciastka francuskie ze śliwkami - wystarczy gotowe ciasto, śliwki i do pieca. :) Jest także zielone słodkie winogrono.

Jesień...

9 komentarzy:

  1. Udanego tygodnia życzę i tak smacznego :)

    OdpowiedzUsuń
  2. takie roladki zawsze wyglądają atrakcyjnie! genialne, a mieszanke warzywną chętnie wypróbuję. Pozdrawiam ciepło i miłego tygodnia życzę
    Monika

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To fakt, a przy tym robi się je błyskawicznie. :) Mieszanki takowe bardzo lubię - świeże i skomponowane tak, jak chcę. :)

      Usuń
  3. The stir fry looks aWesome!! yummy!!

    OdpowiedzUsuń
  4. piękne te benta, ale czy są tak estetyczne po przetransportowaniu ich na przykład do pracy czy szkoły? masz jakiś sposób na zgrabne przemieszczanie się z nimi? : D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki! Ja swoje pudełko układam zawsze na dnie torby i jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby cos się bardzo poturbowało. Nie rzucam też torbą po drodze na wszelki wypadek. :)

      Usuń