środa, 26 marca 2014

bento 278.


Dzisiaj dłuuugi dzień...A więc pełne bento po brzegi. :) Na zaostrzenie apetytu mamy kawałki pomarańczy oraz świeżego ogórka. Potem już tylko udon, udon, udon.



Udon, czyli gruby pszenny makaron japoński, jest składnikiem wielu dań, ale muszę przyznać, że początkowo będąc w Japonii unikałam go jak ognia z powodu niemałych trudności, aby zjeść go jak człowiek pałeczkami. :) A dziś w pudełku mamy udon z pieczarkami, marchewkami, brokułem z ostrą czerwoną pastą paprykową oraz białym sezamem. Yummy!


7 komentarzy:

  1. wygląda apetycznie, ziarna sezamu zawsze jakoś dodają tego "czegoś" potrawom.
    A ja muszę w końcu wypróbować ten udon. (wstyd wstyd)
    Monika

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki! Udon polecam - pyszny i szybki w przygotowaniu. :) Miłego dnia!

      Usuń
  2. Umm powiedz mi - Udon jest smaczny? Bo ostatnio zamówiłam sobie udon z tempurą w restauracji i było strasznie bez smaku... Twoje wygląda dużo smaczniej niż zjedzona przeze mnie wersja xD
    Pozdrawiam~

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Udon jest smaczny, chociaż sam w sobie nie ma zbyt wyrazistego smaku - to dodatki do udonu tak naprawdę tworzą danie. :)

      Usuń
    2. no to najwyraźniej źle dobrali mi tam dodatki x))

      Usuń