piątek, 11 lipca 2014

bento 295.


Inarizushi wciąż pozostaje jednym z moich ulubionych - nie tylko świetnie smakują, ale i można je łatwo przygotować. Wystarczą gotowe torebki tofu i ryż - inarizushi nie potrzebuje nic więcej.



Obok inarizushi mini sałatka z kurczaka, gotowanego bobu, pomidora i szczypiorku. A na deser kokosowe (!) japońskie sembe, które dostały mi się od Japonii pełną chochlą. Pycha!


2 komentarze:

  1. Ja mam pytanie jak zrobić inarizushi ? Mogę prosić o przepis?
    Pozdrawiam ciepło

    Kobiecemysli.pl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam,
      przepis jest bardzo prosty - jeśli posiadamy gotowe torebki z tofu, wystarczy wypchać je ryżem przygotowanym jak do sushi. Można dodać jeszcze warzywa albo furikake, posypkę do ryżu. Właściwie od nas zależy, co chcemy do takiej torebki włożyć. :)
      Pozdrawiam

      Usuń