poniedziałek, 30 września 2013

bento 237.


Okonomiyaki to w gruncie rzeczy placki z kapustą. Dlaczegóż by więc nie zrobić ich w formie placuszków do bento?


Zmieściły się trzy - razem z kawałkami cukinii, brokuła i szczypiorekiem. W kawaii pudełeczku jest sos tonkatsu, a na placuszkach odrobina majonezu, szczypiorek i resztki już katsuobushi, pyłek wręcz. :) Na deser mandarynki i rodzynki.

Mamy piękną złotą polską jesień! :)


4 komentarze:

  1. piękne! muszę się szarpnąć w końcu na to okonomiyaki! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzię-ku-ję. Musisz, musisz - my ostatnio jemy je raz w tygodniu, tak nam weszły w krew. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ależ zielonooo, cudnie :)
    ja tez muszę te placki okono :)

    OdpowiedzUsuń