poniedziałek, 14 maja 2012

bento 17.


Moja miłość do bento trwa. :)


To kolejne bardziej śniadaniowe niż obiadowe bento. Mamy ciemne pieczywo z miodem gryczanym, gotowane jajko z bazylią i egzotyczny akcent w postaci słodkich daktyli. Niedawno dostaliśmy od przyjaciół biały serek prosto z Litwy - ma dość twardą konsystencję i wspaniały delikatny smak. Nie mogło zabraknąć go w moim bento. :) Do tego sałatka z fetą, pomidorkami, bazylią i rukolą.


Smacznego!

4 komentarze:

  1. Ale kolorowo! Poniedziałek zapowiada się pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I oby cały tydzień był kolorowy. I pełen słońca! :)

      Usuń
  2. och, w tym zestawie to i ja się zakochałam! a litewski serek wygląda fenomenalnie!
    Monika

    OdpowiedzUsuń