piątek, 15 czerwca 2012

bento 28.


Co zrobić z torbą świeżego szpinaku w domu? Można sałatkę z truskawkami, o której niedługo, albo zawsze dobre naleśniki. :)


Do świeżego szpinaku dodałam podsmażoną cebulkę, słonecznik, starty ser i odrobinę oliwy. A do drugiej części pudełka pokroiłam gruszkę, dodałam jedną zagubioną truskawkę i ciasteczka orkiszowe. Pycha. :)




Do pudełka L. zmieściło sie więcej naleśników. Szczęściarz. :) A do tego truskawki, morela i te same ciastka, słodkie i pożywne. Zielono nam! :)

3 komentarze:

  1. te zawijaski ze szpinakiem są boskie, uwielbiam szpinak, ale ostatnio jakoś nie mogę go dorwać, przez tydzień widziałam świeży szpinak i jadłam go wtedy codziennie, dobrze że nie stwierdziłam wtedy, że później sobie kupię, bo teraz to tylko baby szpinak w tesco widuję.
    Pozdrawiam
    Monika
    P.S. w ogóle oba zestawy są genialnie skomponowane

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak zwykle - w Biedronce jest bardzo dobry (ale taki woreczkowy) - codziennie go upycham w bento :D

      Oj tak, pięknie skomponowane, mniam :)

      Usuń
  2. Dzięki bardzo za dobre słowo. Będziem bentować dalej. :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń