piątek, 17 sierpnia 2012

bento 52.


Jakoś mnie wzięło na domowe sushi. Rachu-ciachu i gotowe. :) Warzywne sushi - całkiem nowa, jak dla mnie, formuła.


Bo ryż zmieszany został tradycyjnie z zaprawą do sushi, potem dodałam warzywną furikake z sezamem, a do tego sałatę lodową i majonez - takiego zestawu jeszcze nie próbowałam. Wyszło pyszniej niż się spodziewałam, a przy tym lekko, świeżo i chrupiąco. :)  Poza sushi mamy słodkie daktyle i mini kanapeczki z majonezem, szynką i świeżą bazylią.


It's Friday, Friday... :)

4 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Dzięki! Dla mnie to bento jest bardzo fresh - w sam raz na nadchodzące upały... :)

      Usuń
  2. Mniam mniam, sushi... Mogłabym jeść dowolne ilości ale faktycznie domowe smakuje mi najbardziej :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też najbardziej lubię takie homemade. :)

      Usuń