wtorek, 25 września 2012

bento 76.


Jak to dobrze, że czasami ktoś wpada z Japonii, ktoś coś dostaje i się tym dzieli - dzięki P.! I tak mnie się dostało japońskie cukierki o smaku melona, śliwki i mleczne o konsystencji podobnej do naszych gum rozpuszczalnych. Pyszne.


Niedawno w końcu kupiliśmy z L. formę do tarty. Właściwie to od razu dwie, bo stwierdziliśmy, że nie opłaca się robić tylko jedną na raz. :) A więc zrobiliśmy tarty dwie. W bento wylądował kawałek tej z pieczarkami, mozzarellą, czosnkiem, szczypiorkiem i parmezanem z odrobiną ajwaru. Do tarty zagryzki w postaci ogórków kiszonych, czerwonej papryki i krakersów bazyliowych. A na deser wspominane już japońskie cuksy.


p.s. Z chęcią przyjmę jakieś ciekawe propozycje na to, co na cieście do tarty znaleźć się może. :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz