piątek, 21 września 2012
bento 74.
Szukałam małej inspiracji do bento w sieci i trafiłam na ten przepis. Chciałam coś z tofu, to mam. :) Tofu burgery. Nieco zmieniłam przepis - nie dodałam aż tylu przypraw, a ograniczyłam się do kminu rzymskiego i czarnuszki, ale i tak wyszły aromatyczne. I bardzo smaczne.
Trochę sprawiały kłopotów przy smażeniu i część zjedliśmy w zupełnie innej formie, ale kilka udało się uformować dosyć ładnie.
Poza burgerami mamy kawałki podsmażonej cukinii a także świeżego pomidora i słodkie jabłko. Lekkie i pożywne bento na piątek. To lubię. :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
muszę zrobić takie tofu burgery, niestety mam problem żeby kupić w Łodzi w rozsądnej cenie tofu.
OdpowiedzUsuńPiękna ta cukinia :)
Pozdrawiam
Monika
Są przepyszne, a marchewka daje słodkawy posmak. Tofu rzeczywiście do tanich nie należy - u nas można kupić kostkę ok. 300gr za jakieś 10zł... Dlatego nie eksperymentuje z tofu zbyt często. :)
OdpowiedzUsuń