Co zrobić na szybko, gdy ma się w lodówce dużo ryżu? Można zrobić na przykład
inarizushi. Moje ulubione. :) Tym razem do ryżu dodałam grzyby mun oraz biały sezam.
Poza
inarizushi w pudełku ciacho marchewkowe, kiwi i suszona żurawina oraz pomidorki. Czasami bardzo żałuję, że mój
bento box nie jest dużo większy, aby zmieścić w nim mnóstwo, ale to mnóstwo,
inarizushi. :)
a jak zrobić takie smakowite cudeńko? :)
OdpowiedzUsuńJeśli chodzi o inarizushi, to wbrew pozorom prosta sprawa, jeśli mamy gotowe torebki tofu. A jakie takie mam zawsze, bo nie pokusiłabym się o próbę zrobienia ich samodzielnie. A kiedy już mamy takie torebki, to wypełniamy je czym tylko chcemy - ryżem, warzywami, rybą etc. Pyszne i pożywne. :)
Usuńoo, nawet nie wiedziałam, że takie coś istnieje :) dzięki za instrukcję! bo wygląda to bardzo apetycznie :)
Usuń