czwartek, 13 września 2012

bento 69.


Co zrobić na szybko, gdy ma się w lodówce dużo ryżu? Można zrobić na przykład inarizushi. Moje ulubione. :) Tym razem do ryżu dodałam grzyby mun oraz biały sezam.


Poza inarizushi w pudełku ciacho marchewkowe, kiwi i suszona żurawina oraz pomidorki. Czasami bardzo  żałuję, że mój bento box nie jest dużo większy, aby zmieścić w nim mnóstwo, ale to mnóstwo, inarizushi. :)

3 komentarze:

  1. a jak zrobić takie smakowite cudeńko? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeśli chodzi o inarizushi, to wbrew pozorom prosta sprawa, jeśli mamy gotowe torebki tofu. A jakie takie mam zawsze, bo nie pokusiłabym się o próbę zrobienia ich samodzielnie. A kiedy już mamy takie torebki, to wypełniamy je czym tylko chcemy - ryżem, warzywami, rybą etc. Pyszne i pożywne. :)

      Usuń
    2. oo, nawet nie wiedziałam, że takie coś istnieje :) dzięki za instrukcję! bo wygląda to bardzo apetycznie :)

      Usuń