piątek, 21 września 2012

bento 74.


Szukałam małej inspiracji do bento w sieci i trafiłam na ten przepis. Chciałam coś z tofu, to mam. :) Tofu burgery. Nieco zmieniłam przepis - nie dodałam aż tylu przypraw, a ograniczyłam się do kminu rzymskiego i czarnuszki, ale i tak wyszły aromatyczne. I bardzo smaczne.


Trochę sprawiały kłopotów przy smażeniu i część zjedliśmy w zupełnie innej formie, ale kilka udało się uformować dosyć ładnie.


Poza burgerami mamy kawałki podsmażonej cukinii a także świeżego pomidora i słodkie jabłko. Lekkie i pożywne bento na piątek. To lubię. :)

2 komentarze:

  1. muszę zrobić takie tofu burgery, niestety mam problem żeby kupić w Łodzi w rozsądnej cenie tofu.
    Piękna ta cukinia :)
    Pozdrawiam
    Monika

    OdpowiedzUsuń
  2. Są przepyszne, a marchewka daje słodkawy posmak. Tofu rzeczywiście do tanich nie należy - u nas można kupić kostkę ok. 300gr za jakieś 10zł... Dlatego nie eksperymentuje z tofu zbyt często. :)

    OdpowiedzUsuń