piątek, 23 listopada 2012

bento 107.


Dzisiaj z sałatką makaronową. Lekko i jakoś tak trochę wiosennie. :)


Sałatka, dla której inspiracja była ta oto, szybka i prosta - brązowy makaron, awokado, mozzarella w kulkach, pomidorki, bazylia, sałata, słonecznik, trochę pieprzu, oliwy i szczypta soli. Mniam! A także cudna foremka od Oliko, która zrobiła mi (kolejną!) niespodziankę, a w niej orzechy. :) I jeszcze na zagryzkę ogórki w zalewie miodowej. Domowe.


Udanego i smacznego łikendu!

11 komentarzy:

  1. Twoje Bento jak codziennie cudowne~ Nigdy nie jadłam jeszcze awokado... dobre?xD planowałam do sushi kupić, ale nie wiedziałam co zrobię z resztą więc odpuściłam...

    ślinka leci jak się patrzy... mniam~

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki! Sałatka jest naprawdę super - lekka, ale zapełnia brzuszek. :) Awokado ma bardzo delikatny smak - często używam go do sushi albo do zwyczajnych kanapek z szynką. Polecam spróbować. :)

      Usuń
    2. Oki, dziękuję za odpowiedź =') jak będę miała trochę więcej kasy to sobie kupię koniecznie na spróbowanie =D

      Usuń
  2. Fajnie, że wiosennie...Takie kolory są dobre każdej pory roku ;]. Foremka fantastyczna. Jestem ciekawa jak by z takiej babeczki wychodziły ^^.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na babeczkach jeszcze nie testowałam, ale to kwestia czasu. :)

      Usuń
  3. oj, ogórki w zalewie miodowej brzmią świetnie! w ogóle cudne bento.
    Pozdrawiam
    Monika

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki! Mama L. wyczynia w kuchni cuda i ogórki są jej dziełem. Może kiedyś się odważę sama je zrobić... :)

      Usuń
  4. Cieszę się że foremki dotarły całe i zdrowe :)

    OdpowiedzUsuń