Dzisiaj w
bento wytrawne różności, wśród których moje ulubione
inari-zushi z ryżem i słodką tykwą. Ale tylko dwa. :)
Obok sushi mamy cieniusieńkie kabanosy oraz ogórki w zalewie miodowej, a w drugiej części pudełka śniadaniowa sałatka z żółtą marynowaną rzepą. Coś mi się wydaje, że jutro będzie jeszcze więcej sushi. :D
Skąd Ty bierzesz te przepisy i składniki?!xD
OdpowiedzUsuńU nas można to dostać w sklepie?='>
A te Inari-zushi to co to jest dokładnie='> Bo ostatnio u mnie na akademiku dwie azjatki robiły coś co wyglądało podobnie xD
Pozdrawiam, Neko
Przepisy z głowy, pamięci albo internetu. A składniki zwykle kupuję w Kuchniach Świata. Inari-zushi z kolei to rodzja sushi- ryż z dodatkami upchany w torebkach z tofu, które też kupuję, mimo że można je zrobić w domu, ale wymaga to dużo pracy. :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńWszystko wygląda tak...profesjonalnie ;p. Te żółte plasterki przy sałatce to cytryna? Podziwiam za taką różnorodność produktów.
OdpowiedzUsuńDzięki. ;) Te zółte plasterki to marynowana rzepa japońska takuan. :)
Usuń