poniedziałek, 3 grudnia 2012

bento 111.


Dzisiaj w bento wytrawne różności, wśród których moje ulubione inari-zushi z ryżem i słodką tykwą. Ale tylko dwa. :)


Obok sushi mamy cieniusieńkie kabanosy oraz ogórki w zalewie miodowej, a w drugiej części pudełka śniadaniowa sałatka z żółtą marynowaną rzepą. Coś mi się wydaje, że jutro będzie jeszcze więcej sushi. :D

4 komentarze:

  1. Skąd Ty bierzesz te przepisy i składniki?!xD
    U nas można to dostać w sklepie?='>
    A te Inari-zushi to co to jest dokładnie='> Bo ostatnio u mnie na akademiku dwie azjatki robiły coś co wyglądało podobnie xD
    Pozdrawiam, Neko

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepisy z głowy, pamięci albo internetu. A składniki zwykle kupuję w Kuchniach Świata. Inari-zushi z kolei to rodzja sushi- ryż z dodatkami upchany w torebkach z tofu, które też kupuję, mimo że można je zrobić w domu, ale wymaga to dużo pracy. :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Wszystko wygląda tak...profesjonalnie ;p. Te żółte plasterki przy sałatce to cytryna? Podziwiam za taką różnorodność produktów.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki. ;) Te zółte plasterki to marynowana rzepa japońska takuan. :)

      Usuń