Szybkie bento na chwilę lub dwie w parku. Korzystając jeszcze z tego, że polskie truskawki są, postanowiłam w końcu zrobić sałatkę, o której już czytałam tutaj i tutaj.
Moja sałatka jest kombinacją tych dwóch, ale dodałam też coś od siebie. :) Potrzebujemy świeży szpinak, truskawki, trochę octu jabłkowego, dżem truskawkowy (ja użyłam truskawkowo-rabarbarowego domowej roboty) oraz łuskany słonecznik. Generalnie wszystko razem mieszamy, a octu i dżemu dodajemy wedle uznania. W bento poza sałatką także kolejne ciastka od BioAni, tym razem owsiane.
Czas na spacer!
wygląda przepysznie *-*
OdpowiedzUsuńMuszę przyznać, że początkowo podchodziłam do tej sałatki sceptycznie - truskawki i szpinak? Ale przekonałam się, że smakuje wybornie. :)
Usuń