poniedziałek, 16 lipca 2012
bento goes out. 7
W ostatnią sobotę bento poszło na barykady i zrobiło niemałą rewolucję na terenie wrocławskiego Art Hotelu. :) Zamieszaliśmy na słodko i na słono we francuskim stylu. Wyrabianie ciasta, ozdabianie, kombinowanie i praca zespołowa, aby tarty mogły powstać. A powstały i rewolucja się zaczęła, a skończyła w naszych brzuchach.
Bento pokusiło się o francuski smak - mamy więc żurawinę, serek brie i kawałki świeżej bagietki oraz owocową najprawdziwszą flagę Francji, która, jak sie okazało, doskonale wmieszała się w tłum. Bento nie uległo jednak kulinarnemu zrywowi - całe i zdrowe powróciło do domu. Rewolucja zwyciężyła. :)
Razem z nami świat zmienali wspaniali ludzie na co dzień mieszający w blogosferze Magda (Cakes and the City) i kulinarze - Łukasz Wasyliszyn i Michał Wacław (jedzeniadorzeczy.pl) oraz kuchenni pomocnicy, czyli (kolejność wymieniania całkowicie z przypadku): Ewelina Majdak (Around the kitchen table), Renata Targosz (Artkulinaria), Laura Osęka (Books for cooks), Justyna Cepińska i Karolina Łuczak (madeinwroclaw.tv), Paulina Kolondra (Paulina Kolondra Fotografia), Patrycja Siwiec (SmakLick), Marta Kaleta (Wro Street Fashion), Zuza Zu (Fashion Realm), Katarzyna Kaczorowska (Gazeta Wrocławska).
Wszystkich pozdrawiamy, wszystkim dziękujemy i mamy nadzieję, że do zobaczenia. Vive La Tarte!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Zazdroszczę tak cudownego spotkania;)
OdpowiedzUsuńTowarzystwo dopisało, smaki dopisały, wszystko się udało. :)
UsuńDziękuję! Ha! Towarzystwo bardzo wysmakowane i swietna zabawa - dziękuję! :)
OdpowiedzUsuńTo my dziękujęmy za zaproszenie i ideę. :)
UsuńByło wyśmienicie :-) Pozdrowienia!
OdpowiedzUsuńI pysznie. I miło było poznać. I też pozdrawiamy. :)
Usuń