poniedziałek, 16 lipca 2012

bento goes out. 7


W ostatnią sobotę bento poszło na barykady i zrobiło niemałą rewolucję na terenie wrocławskiego Art Hotelu. :) Zamieszaliśmy na słodko i na słono we francuskim stylu. Wyrabianie ciasta, ozdabianie, kombinowanie i praca zespołowa, aby tarty mogły powstać. A powstały i rewolucja się zaczęła, a skończyła w naszych brzuchach.


Bento pokusiło się o francuski smak - mamy więc żurawinę, serek brie i kawałki świeżej bagietki oraz owocową najprawdziwszą flagę Francji, która, jak sie okazało, doskonale wmieszała się w tłum. Bento nie uległo jednak kulinarnemu zrywowi - całe i zdrowe powróciło do domu. Rewolucja zwyciężyła. :)


Razem z nami świat zmienali wspaniali ludzie na co dzień mieszający w blogosferze Magda (Cakes and the City) i kulinarze - Łukasz Wasyliszyn i Michał Wacław (jedzeniadorzeczy.pl) oraz kuchenni pomocnicy, czyli (kolejność wymieniania całkowicie z przypadku):  Ewelina Majdak (Around the kitchen table), Renata Targosz (Artkulinaria), Laura Osęka (Books for cooks), Justyna Cepińska i Karolina Łuczak (madeinwroclaw.tv), Paulina Kolondra (Paulina Kolondra Fotografia), Patrycja Siwiec (SmakLick), Marta Kaleta (Wro Street Fashion), Zuza Zu (Fashion Realm),  Katarzyna Kaczorowska (Gazeta Wrocławska).

Wszystkich pozdrawiamy, wszystkim dziękujemy i mamy nadzieję, że do zobaczenia. Vive La Tarte!

6 komentarzy:

  1. Zazdroszczę tak cudownego spotkania;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Towarzystwo dopisało, smaki dopisały, wszystko się udało. :)

      Usuń
  2. Dziękuję! Ha! Towarzystwo bardzo wysmakowane i swietna zabawa - dziękuję! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Było wyśmienicie :-) Pozdrowienia!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I pysznie. I miło było poznać. I też pozdrawiamy. :)

      Usuń