wtorek, 17 lipca 2012

bento 42.


Z wymiany z Bentomanią jestem bogatsza o paczkę japońskich krakersów i słitaśne wykałaczki (jeszcze raz dziękuję za ten bonus i mam nadzieję, że furikake smakowało :)). Postanowiłam i jedno, i drugie wykorzystać do bento.




Jest więc kolejna wariacja na temat jajek - tym razem sałatka z serkiem wiejskim i rukolą, do której będą idealnie pasować dwie bułeczki maślane. :) A na zagryzkę wspomniane już krakersy oraz słodko-kwaśne czerwone porzeczki. Yummy!

2 komentarze:

  1. Mniam mniam:) Jaka apetyczna wymianka! I sałatka też wygląda zachęcająco, my w domku jesteśmy jajożerni więc z chęcią wypróbuję:))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jajka to podstawa i zawsze są w lodówce. :)

      Usuń