piątek, 8 lutego 2013

bento 146.


Na piątek bardzo proste, ale smaczne i całkiem kolorowe bento. :)

 

Jest mini sałatka z pomidora, kukurydzy i białego sezamu, a obok przepiórcze jajka na rukoli - w sam raz na jeden kęs. W pudełku także japoński ryż z warzywna posypką. To chyba najprostsze znane mi dani, które wyśmienicie smakuje. Szczególnie osobom, które tak jak ja uwielbiają japoński ryż.


Miłego łikendu! :)

2 komentarze:

  1. Wiosennie, wiosennie...Oby niedługo już nie tylko w bento, ale także za oknem! Te przepiórcze jaja sprawiają wrażenie, że to bento jest wielkie ^^. Warzywna posypka to kupne cudo, czy własnej roboty? Ogólnie proste dania są najlepsze, ale do samego ryżu muszę się jeszcze przekonać. Nie wiem na ile wszelkie posypki są intensywne w smaku, ale dla mnie musiałaby to chyba być super mocna dawka :D.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wiosna coraz bliżej. :) Furikake zawsze kupuję gotowe - może kiedyś zechce mi się zrobić jakaś w domu, ale obiecać nie mogę. Jak dla mnie są intensywne w smaku. Ale ja też należę do osób, które japoński ryż mogą jeść prosto z garnka po ugotowaniu, tak mi smakuje. Bez żadnego doprawiania. :)

      Usuń