wtorek, 9 października 2012

bento 84.


W końcu po miesiącach (dosłownie!) przygotowań mamy swój własny jedyny i niepowtarzalny smaczny i zdrowy CHLEB. A wszystko dzięki L., który to uczynił korzystając z tego przepisu. Trochę go tylko podrasowaliśmy dodając siemię lniane. Chlebek jest przepyszny z chrupiącą skórką i bardzo treściwy - już dwie malutkie kromeczki czuć w brzuchu. Na pewno nie jest to pierwszy domowy chleb, jaki skonsumujemy. O nie. :)


Poza NASZYM :) chlebkiem z majonezem i szynką mamy pomidorki oraz naleśniki na słodko z domowym dżemem truskawkowo-rabarbarowym i cynamonem. Idealne na chłodne jesienne dni.



2 komentarze:

  1. zawsze chciałam robić własny chleb. i nawet maszyna w domu stoi, tyle, że mam wrażenie, że gryzie:P jak się z nią oswoję, to może coś upiekę.
    A Twój wygląda pysznie i zdrowo.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też sie długo zbieraliśmy, ale warto - nie mamy maszyny i zrobilismy chleb na zakwasie, więc trochę roboty z tym było, ale się opłaciło. :)

      Usuń