Dzisiaj typowo śniadaniowe
bento, a w nim jajecznica. I aż dziw mnie bierze, że nigdy wcześniej nie znalazła się w pudełku. :)
A dziś jest - jajecznica z rukolą, sezamem i sosem sojowym, a obok pomidorki. Ponadto maślana bułeczka z domowym dżemem, mini ciasteczka z czekoladą oraz kawałki cukinii i winogrona. Smacznego!
Chwilę temu jadłam podobną jajecznicę, mniam :) Miłego dnia!! ^^
OdpowiedzUsuńUwielbiam jajecznicę - szybkie i treściwe danie na tysiąc sposobów. :)
UsuńJa też uwielbiam, ale na zimno jeszcze nigdy nie próbowałam, zresztą z takimi dodatkami też - może czas spróbować. :) I kolory w dzisiejszym bento pozytywnie nastrajają!
OdpowiedzUsuńJakoś ostatnio mi kolorowe te benta wychodzą. :) Bardzo często dodajemy różnych pyszności do jajecznicy - słonecznik, rukola, pomidory, pieczarki, szynka, sezam etc. Polecam poeksperymentować. :)
UsuńMaślana była wygląda super. Tak pokrojona sprawia wrażenia nie lada ciasta ^^. Jajecznica to fajny dodatek do bento. Wcześniej nawet nie wiedziałabym, że może tak dobrze na zimno smakować.
OdpowiedzUsuńW sumie jajecznica na zimno, to prawie jak jajo na twardo na zimno. :) U mnie się sprawdza w każdym razie. :)
Usuń