środa, 23 stycznia 2013

bento 136.


Dzisiaj typowo śniadaniowe bento, a w nim jajecznica. I aż dziw mnie bierze, że nigdy wcześniej nie znalazła się w pudełku. :)


A dziś jest - jajecznica z rukolą, sezamem i sosem sojowym, a obok pomidorki. Ponadto maślana bułeczka z domowym dżemem, mini ciasteczka z czekoladą oraz kawałki cukinii i winogrona. Smacznego!

6 komentarzy:

  1. Chwilę temu jadłam podobną jajecznicę, mniam :) Miłego dnia!! ^^

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Uwielbiam jajecznicę - szybkie i treściwe danie na tysiąc sposobów. :)

      Usuń
  2. Ja też uwielbiam, ale na zimno jeszcze nigdy nie próbowałam, zresztą z takimi dodatkami też - może czas spróbować. :) I kolory w dzisiejszym bento pozytywnie nastrajają!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jakoś ostatnio mi kolorowe te benta wychodzą. :) Bardzo często dodajemy różnych pyszności do jajecznicy - słonecznik, rukola, pomidory, pieczarki, szynka, sezam etc. Polecam poeksperymentować. :)

      Usuń
  3. Maślana była wygląda super. Tak pokrojona sprawia wrażenia nie lada ciasta ^^. Jajecznica to fajny dodatek do bento. Wcześniej nawet nie wiedziałabym, że może tak dobrze na zimno smakować.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W sumie jajecznica na zimno, to prawie jak jajo na twardo na zimno. :) U mnie się sprawdza w każdym razie. :)

      Usuń