czwartek, 31 stycznia 2013

bento 141.


Wiosna w powietrzu, temperatury skandaliczne, jak na styczeń, więc i zielono w bento się robi. :)


Na pierwsze danie wymyślona sałatka - makaron penne, tofu, oliwki nadziewane papryką, awokado, sałata rzymska i oliwa z odrobiną pieprzu kolorowego. Mniam. A na deser zielone owoce - winogrono, gruszka i kiwi. Bonusikiem jest kanadyjski cukiereczek - jeden z cudnych smaków odkrytych u D&P. :) Dzięki!


4 komentarze:

  1. wygląda bardzo zdrowo :]
    właśnie zastanawiałam się czy to feta czy tofu...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak jakoś wyszło. ;) Ostatnio jemy jakoś więcej tofu. Mniam. :)

      Usuń
  2. Cudo. Sama kolorystyka jest tak optymistyczna, że aż się ciepło robi. Dodatkowo zielony w bento nadaje pewnej świeżości, więc tu jest jej na pęczki xd. Kanadyjski cukiereczek jest miękki, czy to coś na zasadzie landrynki? Kształt ma śliczny.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cukiereczek o konsystencji twardej żelki, pysznie smakował. :) A zielony jakoś tak zawsze dobrze wygląda w bento. :)

      Usuń